«ουκ εμού, αλλά του λόγου ακούσαντες σοφόν έστιν Έν πάντα είναι»


Επίλογος-αποχαιρετισμός ιστολογίου: Γράμμα στον αναγνώστη του μακρινού μέλλοντος


Αγαπητέ αναγνώστη του μακρινού μέλλοντος,

με αυτό τον επίλογο που τώρα διαβάζεις, το ιστολόγιο αυτό κάποτε  ολοκλήρωσε τις δημοσιεύσεις του.

Μα έχει δημοσιευτεί μόνο το κεφάλαιο  ένα, θα πεις. Που είναι τα κεφάλαια  δύο και τρία;

Οι αντιλήψεις αυτές που μέχρι τώρα διάβαζες στο ιστολόγιο αυτό δεν είναι μονάχα «φιλοσοφίες» όπως νομίζουν μερικοί , αλλά μια ζώσα κοσμοαντίληψη και μάλιστα με απόλυτη συμφωνία και αρμονία μεταξύ λόγων και βίου. Μείνε μακριά από όσους πράττουν διαφορετικά από αυτά που διακηρύττουν!

Το κεφάλαιο δύο αγαπητέ αναγνώστη είναι  καθαρά βιωματικό και καθαρά δικό σου και είναι απαραίτητο να μελετήσεις αυτό πρώτα πριν να ασχοληθείς με το κεφάλαιο τρία .  Γι αυτό και το κεφάλαιο τρία  δεν θα δημοσιευτεί εδώ, επειδή δεν είσαι ακόμα έτοιμος να κατανοήσεις το περιεχόμενό του.  Αν ποτέ καταφέρεις και ανελιχθείς στο απαιτούμενο επίπεδο , τότε σίγουρα δεν θα χρειάζεσαι πια σε κάτι αυτό το ιστολόγιο .  Tότε θα ανακαλύψεις πάρα πολύ εύκολα από μόνος σου  την συνέχεια και αν είσαι τυχερός ίσως να καταφέρεις να βρεις και την βοήθεια κάποιου μη δογματικού δασκάλου για να προχωρήσεις παρακάτω. Πιθανόν  και κάποια κοινότητα που να ενσαρκώνει αυτήν την κοσμοαντίληψη. Σκοπός δεν είναι να διδαχθείς  να αποστηθήσεις και να γίνεις οπαδός σε ένα δόγμα αλλά είναι να απαλλαγείς τελείως από όλα εκείνα τα ξένα με το "Είναι" σου δόγματα (πολιτικά, θρησκευτικά, "ηθικά" , "ανθρωπιστικά" εγωιστικά κλπ) που τώρα σε έχουν υποτάξει και σε εξουσιάζουν  και σε εμποδίζουν να ανακαλύψεις και να βιώσεις τον αληθινό εαυτό σου! Δόγματα στα οποία αυτό το ιστολόγιο αναφέρονταν συνεχώς σχεδόν σε όλα του τα άρθρα και μάλιστα με παραδείγματα...

Μην ξεχνάς ότι:

«φύσις δὲ καθ' Ἡράκλειτον κρύπτεσθαι φιλεῖ. »

και

«ἥλιος γὰρ οὐχ ὑπερβήσεται μέτρα· εἰ δὲ μή, Ἐρινύες μιν Δίκης ἐπίκουροι ἐξευρήσουσιν.»

Το έργο του Ηρακλείτου είναι συνεχώς επίκαιρο εδώ και μερικές χιλιάδες  χρόνια και θα συνεχίσει  να είναι επίκαιρο χιλιάδες ακόμη χρόνια , όσο θα υπάρχουν πνευματικά υγιείς άνθρωποι πάνω στην Γη ώστε να μπορούν να το μελετήσουν.

Η φιλοσοφία του Ηράκλειτου είναι όχι μονάχα θεωρητική αλλά και βαθύτατα πρακτική. Μας δίνει κλειδιά για να εξορύξουμε μόνοι μας τον χρυσό που είναι θαμμένος στα βάθη της ψυχής μας και να οδηγηθούμε προς την αλήθεια. Οπως παρατήρησε ο Νίτσε, «εφ’όσον ο κόσμος χρειάζεται αιώνια την αλήθεια, αιώνια θα χρειάζεται και τον Ηράκλειτο».

Έτσι και το μεγαλύτερο μέρος του σχολιασμού θα συνεχίσει να είναι επίκαιρο , εκτός από τις αναφορές και τα παραδείγματα σχετικά με μπολσεβίκους, πνευματικά και ηθικά προλεταριακή ακροδεξιά  κλπ , αυτές οι εφήμερες λούμπεν καρικατούρες  που απασχόλησαν τον 20ο αιώνα κυρίως οι πρώτοι και τον 21ου αιώνα κυρίως οι δεύτεροι είναι βέβαιο ότι θα ηττηθούν (είτε από κάτι ανώτερο είτε από κάτι ακόμα χειρότερο) καταλήγοντας στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Με τις συνεχείς μεταναστευτικές ροές , την οικονομική εξαθλίωση και τους δείκτες  γεννητικότητος κάτω από 1.3 την στιγμή που γράφεται αυτός ο επίλογος το νεοελληνικό εθνικό κράτος βρίσκεται κοντά στο τέλος της ιστορίας του. 

Όταν θα διαβάζεις αυτό το ιστολόγιο αγαπητέ αναγνώστη του μακρινου μέλλοντος  θα υπαρχει μια γεωγραφική επικράτεια «πολυπολιτισμική» που θα την αποκαλούν «Ελλάδα» , «Greece» και  «Griechenland» (μετάφραση «Γραικυλία») όπου θα κατοικούν λίγοι απόγονοι Ελλήνων ενώ θα κατοικούν κυρίως άτομα με καταγωγή από κάθε γωνιά της Γης  , κυρίως από χώρες της Αφρικής και της Ασίας,  αρκετοί εξ αυτών Ισλαμιστές.

Όμως ο αγώνας δεν θα έχει τελειώσει, ούτε η Αιώνια Ελλάς θα έχει ακόμα ηττηθεί!

Σχετικός σύνδεσμος
Σε αυτό το ιστολόγιο σου δίδεται ένα δώρο αγάπης.

Όχι  όμως με την έννοια της χριστιανικής αγάπης  αλλά με αυτή της συμπαντικής.

Υπάρχουν κρυμμένα κάποια κλειδιά. Είναι κάποιες έννοιες που μέσα από αυτό  το ιστολόγιο μπορείς να ανακαλύψεις και να κατανοήσεις και αυτός είναι ο σκοπός όλων των άρθρων που δημοσιεύτηκαν.

Αν καταφέρεις να τα κατανοήσεις  όλα αυτά, κατόπιν θα ανακαλύψεις μια πόρτα.
Εάν καταφέρεις και ξεκλειδώσεις αυτή την πόρτα τότε πίσω της θα ανακαλύψεις  την χαμένη σου ταυτότητα που δεν το ήξερες καν πως την είχες χάσει, και εκεί θα αρχίσει το κεφάλαιο δύο, το βιωματικό μέρος .Προσοχή: Δεν πρόκειται  απλά για μια ταυτότητα, τέτοιες υπάρχουν χιλιάδες και θα βρεις εύκολα ομάδες κάθε είδους να σου τις προσφέρουν. Πρόκειται για την δική σου προσωπική χαμένη ταυτότητα , την ευκαιρία να γίνεις ο πραγματικός εαυτός σου.

 Είναι βέβαια άγνωστο για πόσα έτη η  δεκαετίες ακόμα η υπηρεσία του blogger θα αφήσει αναρτημένο αυτό το υλικό . Ο συντάκτης του ιστολογίου (που έζησε στα τέλη του 20ου και τις αρχές του 21ου αιώνος) πιθανώς όταν θα διαβάζεις αυτές τις  γραμμές αγαπητέ αναγνώστη του μέλλοντος, δεν θα βρίσκεται στην παρούσα επίγεια ζωή.

 Γι αυτό αγαπητέ αναγνώστη καλείσαι εσύ να διασώσεις αυτό το υλικό , να το αντιγράψεις  ψηφιακά και να το διακινήσεις σε όσους μπορείς, είτε ακόμα και να το εκδόσεις. Το υλικό είναι ελεύθερα διαθέσιμο για οποιαδήποτε χρήση, καθώς ο Λόγος δεν  πωλείται και δεν αγοράζεται, δεν έχει λοιπόν πνευματικά δικαιώματα. Κάνε το λοιπόν δικό σου και διέδωσε το όπου μπορείς! Εφόσον αποφασίσεις να το διακινήσεις  μπορείς βέβαια να διορθώσεις και όποια τυχόν συντακτικά και ορθογραφικά   λάθη θα βρεις.

Μετά την ανακάλυψη της χαμένης σου ταυτότητας, αγαπητέ αναγνώστη, ενδεχομένως θα μπορέσεις να ανακαλύψεις και το δικό σου χαμένο φωτεινό μονοπάτι.Εάν βαδίσεις με μοναδικό στόχο το Φως και την Προσφορά , τότε μετά την χαμένη σου ταυτότητα θα συνεχίζεις να ανακαλύπτεις ολοένα και περισσότερα πράγματα στην πορεία  σου στο μονοπάτι αυτό , πράγματα που δεν τα είχες φανταστεί ποτέ σου πως υπήρχαν.

Εάν όμως βαδίσεις με στόχο να αυτοϊκανοποιήσεις τον εγωισμό σου,  να νιώσεις μονάχα πως είσαι ή έγινες κάποιος σπουδαίος,  «ανώτερος» από τους άλλους ,  η με άλλο στόχο ωφελιμιστικό, τότε το φωτεινό μονοπάτι δεν θα είναι το αληθινό μα κάποιο εικονικό  που θα μοιάζει στα μάτια σου ολόιδιο με το αληθινό και μάλλον ποτέ δεν θα καταφέρεις να καταλάβεις την διαφορά. Στην πολύ σπάνια περίπτωση που τα υγιή σου ένστικτα θα σου επιτρέψουν να την καταλάβεις  , τότε θα πρέπει να γυρίσεις πίσω και να ξαναρχίσεις από την αρχή , αναζητώντας τα χαμένα κλειδιά και ξεκλειδώνοντας εκ νέου την πόρτα. 

Σε κάθε περίπτωση στον δρόμο σου στο φωτεινό μονοπάτι θα συναντήσεις πολλές φορές  , κρυμμένους με διαφορετικά προσωπεία κάθε φορά , τους ίδιους και τους ίδιους εχθρούς:

Την άγνοια, την τυραννία (κατά τα πρότυπα του μπολσεβικισμού) και τον φανατισμό!

Θα σε πλησιάζουν με το «μαστίγιο και το καρότο»,  άλλοτε με δώρα και άλλοτε με απειλές.
Εάν το φωτεινό μονοπάτι που πήρες είναι το αληθινό και αυθεντικό , τότε κάθε φορά που θα τους συναντάς θα τους αναγνωρίζεις εύκολα και δεν θα συμβιβάζεσαι και αν σε πολεμήσουν θα τους πολεμάς.  Αν όμως δειλιάσεις και συμβιβαστείς μαζί τους θα είναι και το τέλος  του αληθινού σου δρόμου, το φωτεινό μονοπάτι σου είτε θα σβήσει τελείως είτε θα μετατραπεί σε εικονικό.

Θα ζήσεις μια πολύ δύσκολη ζωή έτσι,  όμως εκείνα που θα κερδίζεις καθώς θα προχωράς θα είναι ανεκτίμητης  αξίας παρότι η αξία τους ως εμπόρευμα στην αστική υλιστική ζωή θα θεωρείται πάντοτε μηδενική.   Ένα από αυτά τα δώρα που δίνει το φωτεινό μονοπάτι είναι ότι αν καταφέρεις και φτάσεις πολύ μακριά στην πορεία σου σε αυτό , τότε και μόνο τότε μόλις που θα αρχίσεις να μαθαίνεις πώς να δρας και  πώς να κτίζεις και μετά εύκολα θα ανακαλύψεις και το κεφάλαιο τρία...

Τώρα βέβαια νομίζεις ότι ξέρεις πως να δρας και βιάζεσαι πολύ να δράσεις, όμως αυτό που νομίζεις ότι είναι «δράση» έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το να ανοίξεις μια τρύπα με το δάχτυλο σου στα αιωνίως κινούμενα νερά των ωκεανών.  Μόνο εάν καταφέρεις να προχωρήσεις αρκετά στο φωτεινό μονοπάτι θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι είναι δράση.

Εάν πάλι το φωτεινό μονοπάτι που θα πάρεις είναι το εικονικό ,τότε κάθε φορά που θα συναντάς τους παραπάνω εχθρούς θα τους νομίζεις ως φίλους και θα τους υποδέχεσαι με αγκαλιές. Θα ζήσεις έτσι μια ευχάριστη υλική αστική ζωή μαζί τους και μάλιστα θα χεις και την ψευδαίσθηση ότι κάνεις κάτι πνευματικά σπουδαίο και ιερό. Μια ζωή γεμάτη συναρπαστικές  δράσεις και αποδράσεις που θα που θα γεμίζουν όποιον ελεύθερο χρόνο θα καταφέρνεις να βρίσκεις από την αστική μίζερη ζωή σου. Θα έχεις επίσης συνεχείς συναρπαστικές ευκαιρίες  να κάνεις συνεχώς νέους φίλους, καθώς οι τρεις παραπάνω εχθροί θα εμφανίζονται συνέχεια και συνέχεια με νέα προσωπεία. Πιθανότατα επίσης θα καταφέρεις να εκμεταλλευθείς και τις δημόσιες σχέσεις μαζί τους και να «ανελιχθείς» «βιωματικά» όπως θα νομίζεις, και στην πραγματικότητα να ανέβεις υλιστικά  , να γίνεις και εσύ ένας «καταξιωμένος» αστός  που όλοι θα σε θαυμάζουν για την επιτυχία σου στην ζωή, για το έργο σου και την ηθική σου, δηλαδή ένα ακόμα   σπουδαίο «πρότυπο» του «φαρισαϊσμού». Και θα χεις μια ανάποδη πολύ υπεροπτική θεώρηση για τα πάντα, θα φαντάζεσαι π.χ. όλους όσους δεν ακολουθούν το δικό σου εικονικό και εντελώς ανάποδο πρότυπο σκέψεως και  ζωής ως ηθικά διεφθαρμένους, ανόητους,   αποτυχημένους, ανίκανους  , αέργους κλπ , και δεν «θα καταδέχεσαι καν να χάνεις τον χρόνο σου» και να συναναστρέφεσαι με εκείνους που δεν έχεις ούτε στοιχειωδώς το επίπεδο να καταλάβεις και να προσεγγίσεις  εκείνο που θα έπρεπε να είχες διδαχθεί από την αυθεντική στάση ζωής τους , την οποία μάλιστα μέσα στο μυαλό σου θα μεταλλάσσεις και θα αντιστρέφεις  φτιάχνοντας τα δικά σου εικονικά γεγονότα (εικονική πραγματικότητα) και θα ζεις μέσα σε αυτά, προσπαθώντας έτσι να πείσεις και τον ίδιο σου τον εαυτό για την  «ανωτερότητα»  σου που οι άλλοι δεν έχουν.

Σε σχέση τώρα με τον εθνοκοινοτισμό, ψάξε αγαπητέ αναγνώστη του μέλλοντος εάν υπάρχει κάποια κοινότητα που να έχει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΕΣΗ πανω στην κοσμοαντίληψη αυτή και σε  όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά  ηθικής και βίου που περιγράφει το ιστολόγιο αυτό και που όλα τα μέλη της να πράττουν και να ζουν σύμφωνα με τα πρότυπα αυτά! 

Εάν την βρεις στην εποχή σου τότε οργανώσου σε αυτήν ακόμα και ως τελευταίο μέλος , παρέκαμψε κάθε είδους ανόητο εγωισμό και δούλεψε όσο μπορείς για την κοινότητα αυτήν.

Αν πάλι δεν βρεις τίποτα τέτοιο στην εποχή σου, η εάν αυτό που βρεις δεν είναι αυθεντικό αλλά μονάχα μια εικονική απομίμηση ή μια  σούπα που να ανακατεύει τον Ηράκλειτο με τον Γιαχβέ η με ένα οικουμενικό πνεύμα ισοπεδωτικού ψευτοανθρωπισμού τότε  μην συμβιβαστείς με τίποτα τέτοιο , πολέμησε το και προσπάθησε όσο μπορείς να αναγεννηθεί η αυθεντική Ελληνική και Ινδοευρωπαϊκή ζώσα κοσμοαντίληψη  και να απομονωθούν οι παραχαράκτες. Υγιής ανθρωπισμός και υγιής φιλοσοφία είναι αυτή που δεν ισοπεδώνει και δεν παρουσιάζει τα πάντα ως "ίδια" αλλά αναγνωρίζει και σέβεται τις διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικές μεταξύ τους παραδόσεις, θρησκευτικές αντιλήψεις, έθνη και φυλές και στηρίζει τα δικαιώματά τους να συνεχίσουν να είναι διαφορετικοί και να υπάρχουν!

Το πιο θλιβερό αγαπητέ αναγνώστη του μέλλοντος, ήταν ότι στην περίοδο που γράφτηκε αυτός ο επίλογος που διαβάζεις,  υπήρχαν κάποιοι που εμφανίζονταν ως φανατικοί "υπερασπιστές" του "Ελληνικού έθνους" που δεν είχαν  σχεδόν τίποτα το ελληνικό ή το ευρωπαϊκό στην ηθική ,  στον βίο τους και στην κοσμοαντίληψη που μετέδιδαν και συχνά ούτε και στην καταγωγή τους!  Η πατρίδα σου μελλοντικέ αναγνώστη κατέληξε έτσι όπως κατέληξε, επειδή την εποχή που γραφόταν το κείμενο αυτό, όλοι αυτοί που το εθνοδιαλυτικό σύστημα εμφάνιζε μεσω των Μέσων Μαζικής Εξαπατήσεως ως δήθεν φανατικούς "υπερασπιστές"  και "σωτήρες"  της και ταυτοχρόνως ως εφιαλτικά σκιάχτρα απωθούσαν μακριά τους λαούς από τις εθνικές ιδέες και αυθεντικές παραδόσεις,  ήταν στην πραγματικότητα εχθροί του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού και μάλιστα ήταν είτε γραικύλοι φορείς και εκφραστές της μικροαστικής ψευτοφιλελεύθερης ιουδαιοχριστιανικής ψοφοδεξιάς ιδεολογίας είτε παρακμιακοί περιθωριακοί δηλητηριώδεις μπολσεβίκοι !


 Η απόσταση που χωρίζει αυτό το ιστολόγιο με τους παραπάνω κομματικούς και πολιτικούς φορείς είναι η ίδια ακριβώς με αυτή που το χωρίζει με τον μπολσεβικισμό  χωρίς κανένα διαχωρισμό και προτίμηση ανάμεσα στα δύο, καθώς α) μοιάζουν μεταξύ τους ως δύο σταγόνες νερό β) οι πρώτοι υπάρχουν μονάχα για να δυσφημίζουν την ελλάδα διεθνώς και να δίδουν άλλοθι στους εχθρούς της ευρώπης και του ελληνικού έθνους ότι τάχα διαλύοντας τα έθνη και τις κοινωνίες μας , καταφέρνουν έτσι και τα "σώζουν" από τέτοιες  διαταραγμένες ψυχικά και διεστραμμένες πνευματικά και ηθικά περιπτώσεις.

Την περίοδο που γράφεται το κείμενο αυτό οι παραπάνω πολιτικοί και κομματικοί φορείς υπάρχουν μονάχα για να βάζουν συνεχώς τον ευρωπαίο πολίτη σε ένα ψεύτικο δυϊστικό δίλλημα ποιος από τους δυο είναι τελικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος:  να επιβληθεί στην χώρα τους μια παρακμιακή τυραννία περιθωριακών ψυχικά ανισόρροπων  (είτε προλεταριακή νεομπολσεβίκικη είτε αστική  που θα εμφανίζεται ως τάχα "αντικομμουνιστικός" "εθνικισμός" ) που ενδεχομένως θα την ισοπεδώσει και θα την καταστρέψει ολοσχερώς,  ή οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες (για τους οποίους υπάρχει πάντα μια ελπίδα ότι μπορούμε να τους απελάσουμε στο σύντομο μέλλον ή να φύγουν από μόνοι τους πριν προλάβουν να μας ισοπεδώσουν) και καταλήγουν να επιλέγουν το δεύτερο ώστε να αποφύγουν το πρώτο! 

Το θέμα όμως δεν είναι να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο καταστροφικές μορφές μπολεσβικισμού τον ανοιχτά  διεθνικό και τον "εθνικιστικό", ούτε ανάμεσα στον εισαγόμενο προλεταριακό ταλιμπανισμό του Αλλάχ και τον εγχώριο μεσανατολικού τύπου προλεταριακό ταλιμπανισμό στο όνομα του Γιαχβέ-Χριστού, αλλά να αγωνιστούμε για να απαλλαγούμε από όλα τα ξένα προς την Ευρώπη και τον Ελληνισμό στοιχεία που όλα μαζί εκφράζουν την άγνοια, τον μεσανατολικού τύπου φανατισμό και την σταλινική προλεταριακή τυραννία. Tα δύο αυτά ρεύματα λειτουργώντας ως ενιαίο δίπολο που το ένα τροφοδοτεί και συμπληρώνει το άλλο  αποτελούν μέγιστη απειλή για το μέλλον των ελλήνων και ευρωπαίων πολιτών!

Είναι αναγκαίο και απαραίτητο να απαλλαγούμε από τον μεσανατολικό σκοταδισμό ακόμα και όταν αυτός εμφανίζεται ως υπερασπιστής μας και σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία, και να οικοδομηθεί επιτέλους ένας υγιής "εθνικός" χώρος αποτελούμενος και διοικούμενος από πνευματικά και ψυχικά υγιείς ανθρώπους , από φορείς του αυθεντικού ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού και κοσμοαντιλήψεως , ένας χώρος βασισμένος στην αυθεντική ελληνική και ευρωπαϊκή φιλοσοφία και παραδόσεις που η ποιότητά του να κάνει τους έλληνες να νιώθουν υπερηφάνεια και όχι ντροπή, που να προάγει και να αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό και όχι να τον υποβιβάζει και να τον εξευτελίζει! Να τελειώνουμε επιτέλους και με τον εγχώριο και με τον εισαγόμενο μεσανατολισμό, ταλιμπανισμό και μπολσεβικισμό! Χρειαζόμαστε μια αληθινή "αναγέννηση" και ένα  αληθινό "διαφωτισμό", βασισμένα στην έννοια της αυθεντικής αληθούς αριστείας και των αυθεντικών ευρωπαϊκών παραδόσεων και όχι σε ισοπεδωτικές θεωρήσεις παράγωγα αντιλήψεων των αβρααμικών θρησκειών που τελικά κυριάρχησαν  μετά την Γαλλική επανάσταση.
 Με τις αβρααμικές θρησκείες , τον Αλλάχ-Γιαχβέ, και την Τορά ("Παλαιά Διαθήκη" ) ας κάνουν ότι νομίζουν οι σημιτικοί  λαοί που γέννησαν αυτές τις παραδόσεις μαζί με όσους "ευρωπαίους" και "έλληνες" ακροδεξιούς  διακηρύττουν πίστη στους θεούς αυτούς ας λύσουν μόνοι τους και μεταξύ τους τις εσωτερικές θρησκευτικές διαφορές τους  και εμείς ας κρατήσουμε  τις δικές μας  παραδόσεις ,  την δική μας φιλοσοφία , την δική μας αντίληψη για το Θείο και την δική μας ζώσα κοσμοαντίληψη .Επίσης η Ελληνική και Ευρωπαϊκή φιλοσοφία έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία και παρόμοια κοσμοαντίληψη με τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό καθώς έχουν κοινή ρίζα και προέλευση, επομένως η μελέτη αυτών των παραδόσεων  είναι πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα, συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του αυθεντικού Ελληνικού και Ευρωπαϊκού πολιτισμού και σε μια αρκετά υγιέστερη στάση ζωής, αλλά μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα και είμαστε Έλληνες και έτσι το επίκεντρο αναγεννήσεως του Ελληνικού έθνους  πρέπει να βρίσκεται στην Αρχαία Ελληνική παράδοση και φιλοσοφία.Αγαπητέ αναγνώστη του μακρινού μέλλοντος, μονάχα εάν δεν βρεις στην εποχή σου κάποια αυθεντική κοινότητα συμβατή με την ζώσα κοσμοαντίληψη που περιγράφει αυτό το ιστολόγιο, και μονάχα εάν εσύ έχεις τα προσόντα και εάν έχεις προχωρήσει πολύ στο αυθεντικό φωτεινό μονοπάτι , τότε μην περιμένεις για Μεσσίες δεν υπάρχουν, ξεκίνα να κτίζεις ΕΣΥ αυτό που πρέπει να κτιστεί.  Διαφορετικά μην προσπαθήσεις να κτίσεις απολύτως τίποτα, καθώς το μόνο που θα πετύχεις είναι να διαδόσεις ακόμα περισσότερο το χάος, την ανοησία και την σύγχυση και να κάνεις ακόμα μεγαλύτερη ζημιά σε αυτό που ήδη υπάρχει, αντί να του κάνεις κάτι καλό.


 Μπορείς τουλάχιστον να αξιοποιήσεις όλα όσα έμαθες από το ιστολόγιο αυτό για να γίνεις καλύτερος πατέρας, σύζυγος, άνθρωπος. Είναι και αυτό κάτι πολύ σπουδαίο και αν το πετύχεις θα πρέπει να είσαι πολύ υπερήφανος γι αυτό. Είναι κάτι πολύ ανώτερο αυτό από το να αναλώνεσαι σε εικονικούς φαντασιακούς «αγώνες»  - είτε σε μια προσκόλληση και εμμονή σε μια εικονική προσπάθεια για  «φώτιση», «αφύπνιση»  «Θέωση» κλπ - που όμως δεν έχει απολύτως καμιά σχέση  με την αληθινή και αυθεντική. Κάνε αυτό λοιπόν και γίνε υπερήφανος για το έργο σου , είναι υπεραρκετό  για σένα, και άφησε να καθοδηγούν τους αγώνες εκείνοι που γνωρίζουν τουλάχιστον πως να κτίσουν κάτι αυθεντικό, υγιές και αληθινό.


Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κατάλληλα ικανοί  να γίνουν κτίστες χωρίς τουλάχιστον την απαραίτητη και αυθεντική προεργασία , προετοιμασία και γνώση και δεν είναι ντροπή να το παραδεχτεί κανείς για τον εαυτό του ότι δεν μπορεί .


Όπως και να χει αγαπητέ αναγνώστη  του μέλλοντος , είτε καταφέρεις να ξεκλειδώσεις την πόρτα είτε όχι, είτε ανακαλύψεις το αυθεντικό φωτεινό μονοπάτι είτε το εικονικό,  είτε θα αποφασίσεις να γίνεις συνεχιστής και αναμεταδότης του έργου που βρήκες σε αυτό εδώ το ιστολόγιο είτε όχι, καλό σου ταξίδι  και ειδικά και μόνο αν ανήκεις στην πρώτη περίπτωση :  Αγχιβασίην.

Ο συντάκτης του ιστολογίου.